Året der gik 2015 – bestyrelsens beretning

Sæson 2015

Ny sæson – ny trikot. Blå, med hvidt tværbånd med inskriptionen ”Aalborg” og de efterhånden velkendte cykelklinger. Klubben har nu en flot designlinje, som virker gennemført. Forud for det nye design var der en aktiv og involverende proces, hvor vi i efteråret 2014 med 6 rytteres deltagelse – og mange Facebook tilkendegivelser - udarbejdede det nye design – og resultatet taler vist for sig selv. På Craft-tøjet blev vores sponsorer: Sparkassen Vendsyssel, Spilnu.dk og Fusion Sport Aalborg meget mere synlige – og alt i alt et godt ”løft” for at rytterne i klubben ser ensartet ud. Nu mangler vi blot at enkelte ryttere undlader at køre i bukser fra tidligere sponsorer – andet kan vi ikke være bekendt over for vores nye hovedsponsor.

 

Aalborg Cykle-Ring er fortsat inde i en god og positiv udvikling på mange områder. Men der er også udfordringer i en klub, hvor der sportslige ambitioner på alle niveauer og kravene til frivillighed hele tiden udfordres.

 

Det sportslige

Sæsonen 2015 har givet mange gode individuelle resultater. På øverste hylle kan nævnes:

 

To af ”vores drenge” blev udtaget til Post Danmark Rundt. Christian Nyvang Lund kørte som den største motor – og en meget værdifuld hjælperytter for Team ColoQuick. Og Mathias Dam Westergaard kørte for Team Almeborg–Bornholm. For Mathias’ hold gjaldt det vist mest om at ”overleve” i det stærke felt med hele 4 World Tour hold og 9 Pro-Continental hold. Men nogen havde vist glemt at fortælle Mathias dette. For på løbets længste etape. 235 km fra Ringkøbing til Aarhus tog han point nok i det midt og østjyske bakkelandskab til, at han i Aarhus kunne modtage den prikkede trøje. Super flot af Mathias, som for altid er skrevet ind i Post Danmark Rundt’ historie. Og han ”overlevede” hele vejen til opløbet på Frederikbergs Allé.

 

I løbet af sæsonen er det blevet til mange flotte resultater i børne- og ungdomsrækkerne samt hos junior og senior. For flere seniorer var sæsonens mål at gøre en god figur til UCI World Cycling Tour, finalen, der som bekendt blev kørt i Hobro og Aalborg. Flere gjorde det godt både i foråret kvalifikationsløb i Helsingør og ved selve finalen ved TT (time trial, enkeltstarten) i Hobro og ved RR (road race, linjeløbet) i Aalborg. Det blev en stor cykelfest og mange fik en oplevelse af hvor stort et sportsligt niveau der i toppen af verdens amatører. Vi havde ryttere med i toppen, men desværre ingen medaljer. Dog blev det til to danske verdensmestre, som begge kunne i klædes regnbue-trikoten.

 

I forbindelse med DM i holdløb i Hanstholm var klubben også synlige hos Herre åben-klasse havde vi et mix-hold med Thy Cykle Ring – og her var der guldmedaljer. I dameklassens elite fik vi en bronze og i U16 P var der også en guldmedalje. Årets DM i holdløb bliver på Sjælland og vi kan kun opfordre klubbens ryttere til at danne hold med klubkammerater og ryttere fra andre klubber, hvor det er nødvendigt, for at kunne stille et fire-mands hold. Det kommende års Elite-DM for seniorer og juniorer er i Vordingborg og Børne- og Unge DM er i Herning. Klubben opfordrer alle til at deltage, da DM altid er noget særligt. Tillykke til alle ryttere og trænere med de fine resultater. Og tak for opbakningen til alle dem der støttede op om det sportslige.

 

Antallet af ryttere til træningen været en del varieret. Nogle gange møder der mange op til træning, og andre gange er det en begrænset flok, der ruller ud fra klubben. I forbindelse med den netop afholdte klubudviklingsaften fik rytterne lavet forventningsafklaring og gode aftaler vedr. træningen. Ligesom Anders Lind varetager det overordnede ansvar for træningen. Hos junior og U17 er det Danny Troest der varetager og har ansvaret for træningen. I U11-U15 har der for nyligt været afholdt trænermøde og der ligger en plan og et program for træningen samt løb og træningstur. I børne- og ungdomsrækker har 3 trænere været på DCU’s trænerkursus med henblik på at få mere inspiration og viden om den gode træning og talentudvikling. På denne front er det forsat bestyrelsens ønske at der løbende uddannes trænere, således at trænerne har rette kompetence i forhold til den aldersgruppe og niveau, som de er træner for.

 

Ledelsesansvaret og bestyrelsens kontaktperson er Lisa Vinter. Også her er det lavet forventningsafklaring og fornyede aftaler om hvem der gør hvad og hvornår.

 

Synlighed og rekruttering

Generelt ønsker vi at gøre klubben mere synlig med henblik på rekruttering af nye ryttere – i alle aldersklasser og begge køn. Der er forskellige initiativer i gang. I forhold til børne- og ungdomsryttere vil vi afholde 2-3 medaljeløb i løbet af foråret. Ligeledes er der en lille gruppe som arbejder med forskellige initiativer hertil.

 

 

Aktiviteter

I 2015 har klubben arrangeret en række cykelløb. På det sportslige plan spænder løbene vidt - lige fra motionscykelløbet Nordjylland Rundt med det formål at samle penge ind klubbens unge- og talentarbejde via konkurrenceløb for Danmarks elite og talenter og til det ypperste vi som klub kan vær med til et Verdensmesterskab. Ved hvert eneste arrangement er der behov for et stort antal frivillige hjælpere, som på hver sin måde er medvirkende til at skabe de mest fantastiske arrangementer. Alt sammen sker for at skabe rammerne for at andre kan udøve den sport de elsker allermest!

 

I november gentog klubben cykelcross-løbet på en rute lige udenfor klubben. Igen med god opbakning og gode rammer ved og omkring Foreningshuset.

 

Her til kommer en række sociale og fælles arrangementer: Træningslejr til Hjørring, Træningslejr i Horsens, Standerhejsning med varm suppe, U23 DM og Grand Fondo kvalifikation i Helsingør, Klubmesterskab i enkeltstart på Aalborg Lufthavn, DM Rønde på for junior og eliten, Fællestur til B&U DM i Horsens, Klubmesterskab i Sønderholm, Fællestur til Tønder-Bov, Rytter- og hjælperfest, julebingo samt klubaftner med cykelrelevant indhold. Og der har været et god og tilfredsstillende opbakning til alle disse arrangementer.

 

Klubmestrene i hver klasse blev kåret ved den årlige sæsonafslutning – julebingo i december måned. Et andet initiativ der trækkes frem er de månedlige klubaftner, som har været drevet at Lene Decker og Pia Ryttersgaard. Dette er gået lidt i dvale, så hvis der er nogen som har lyst til at stå for det praktiske, så kan sammen lave et program, som kan være med til at binde klubben sammen og give lidt stof til eftertanke eller mødes for at dele erfaringer. HUSK at opfordre alle i klubben til at bakke op om vores fælles- arrangementer – også når nye kommer til – så ”tag dem under armen” med til klubaftnen.

 

Udfordringer og frivillighed

Grundlaget for resultaterne skabes naturligvis gennem tusinde timer og mange tusinde kilometer på landevejen i al slags vejr. Cykling er en individuel sportsgren, men fundamentet hertil skal findes sammen med gode træningskammerater og vejledning fra mere erfarne ryttere eller trænere.  For at lykkes som cykelrytter kan man ikke alene køre på talent. Oftest høres ordspillet: ”Vilje slår talent”. Og vi er tilbøjelige til at tro herpå.

 

I forhold til frivilligheden vil bestyrelsen gerne takke alle jer der utrætteligt og uden tvang (næsten) kæmpe, kæmpe stor indsats. Den helt store svendeprøve bestod vi sammen i den første uge af september, hvor kulminationen på 1 ½ års planlægning kom til udtryk til Amatør VM. Udover et fantastisk bevis på det vi kan sammen når vi løser i fælles flok, så modtager klubben også et ikke ubetydende beløb for indsatsen, som kan komme medlemmerne til gode i mange år.

I forhold til den kommende sæson er der fire arrangementer, hvor vi skal bruge ”frivillige-hænder”.

Sparekassen Vendsyssel-løbet søndag den 17. april 2016, Nordjylland Rundt lørdag den 4. juni 2016, Træd til Danmark søndag den 28. august 2016 og endelige Cross-løb lørdag den 5. november 2016.

 

Forleden stødte vores næstformand på denne vending på Facebook – måske lidt provokende men alligevel så sand:

Ved du hvordan alle klubbens medlemstilbud bliver til noget?

 

Det sker ved, at andre medlemmer tager ansvar, giver en hånd og laver noget for dig uden for den normale træningstid. Super dejligt, ikke?

 

Nu har du muligheden for at bidrage!

 

Finder du en opgave, hvor du tænker: "Det der kan jeg sgu' godt hjælpe med!" - så tilmelder du dig bare under Booking under "Medlemmer hjælper medlemmer"!

 

 

Tak for støtten

Tak til vores sponsorer for at gøre det økonomisk muligt at udvikle klubben med flotte arrangementer og gode tilbud til rytterne. Husk alle at ”Vores sponsorere støtter - og vi støtter dem”. Specielt til Sparekassen Vendsyssel, Spilnu.dk og Fusionsport Aalborg. Og som noget helt nyt har vi lavet et sponsoraftale med Skoda Aalborg. Fra marts vil vi have en Skoda sportsdirektør bil til rådighed og ved egne løb og Nordjylland Rundt kommer 25 km-ruten til at hedde Skoda-touren og der vil vrimle med Skoda’er til vores forskellige cykelarrangementer.

 

Den gode og positive udvikling skal videreføres i 2016. For at det kan lykkes skal vi sammen – og her tænker vi alle sammen i klubben: ryttere, forældre, trænere samt øvrige personer som arbejder for Aalborg Cykle-Ring ”. Her i starten af den nye år (11. januar 2016) holdt vi en udviklingsaften i klubben med utrolig stor opbakning op i mod 50 medlemmer deltog. Mange nye tiltag blev født og videreudviklet… dem skal vi omsætte til virkelig hed i 2016 - glæd jer allerede nu.

 

Tak til de mange personer der utrætteligt bidrager til klubbens udvikling via frivilligt arbejde. Specielt tak til trænerne for en god og stabil indsats. Det er hele fundamentet i at skabe gode cykelryttere.

 

Ultimate Web